Bomen

Bomen, ze sieren onze tuinen, straten en parken.

Vanzelfsprekend zijn bomen een kostbaar bezit. We kunnen niet zonder, ze zijn prachtig om naar te kijken en geven gevoel van veiligheid en beschutting. In elke tuin komen we wel bomen tegen. Maar vaak rijst ook de vraag; welke boom past nu het beste in mijn tuin, en op welke plaats? Vooral in nieuwbouwwijken plant(te) men soms met veel ijver een boom.

Helaas wordt/werd niet altijd een weloverwogen keuze gemaakt. Na verloop van tijd staat er opeens teveel boom en krijgt deze zijn doodvonnis: kappen! Een goede keuze is dus een vereiste.

Bekijk hier hoe wij bomen verplanten

Boomverzorging door Abacus

Dat het snoeien, rooien, verplaatsen en mogelijk kappen van bomen met de nodige professionaliteit moet gebeuren spreek voor zich. Wij hebben de kennis en vaardigheden in huis om dit op een veilige en verantwoorde manier voor u te doen. Tevens kennen wij de voorwaarden waaronder een boom leeft en kan blijven leven. Met Abacus haalt u een bomen-expert in huis.

Veiligheid boven alles

Wil u zelf een boom kappen dan is het verstandig om goed na te denken of u dit überhaupt wel zelf moet gaan doen. Het kappen van bomen is gevaarlijker dan u waarschijnlijk denkt en de kans op een ernstig ongeval of blijvend letsel is groot. Het inschakelen van professionele hulp is raadzaam want behalve de juiste materialen en benodigdheden als motorzagen, veiligheidskleding, touwen en hulp c.q. de grondman is ook ervaring een vereiste.

Het frezen van een stobbe